Acasă -> Povestiri -> Scriitorul
2
comentariiMergând într-o zi la un Internet Café, găsesc înaintea uşii localului doi tineri (un băiat şi o fată) care discutau privindu-se ochi în ochi. La un moment dat, băiatul cuprinde fata într-o-mbrăţişare şi, dorind să o sărute, spre ea se apleacă. Fata se smuceşte din braţele lui şi se depărtează la o distanţă de-un pas de el. Nedumerit, băiatul o întreabă:

"- Da di ce ţ-i greaţă??"

Lăsându-i în urmă pe îndrăgostiţii cu întrebări retorice, intru in sală. Un coridor îmi direcţionează paşii spre alt coridor ce reprezenta chiar sala de Internet. Toate calculatoarele fuseseră mutate din sala cea mare în care erau înainte într-o încăpere îmbâcsită, îngustă şi lungă, slab luminată şi fără ferestre, cu o pardoseală de ciment. Îmi zic în sine: "cred că am găsit răspuns pentru întrebarea de mai devreme!"

Întrucât trebuia să lucrez ceva urgent, am fost nevoit să rămân în acel local. Mă aşez la un calculator cu tastatura mai curată şi încep lucrul.

În spatele meu, la alt calculator, un copil ţopăia în scaun, nespus de bucuros deoarece juca un joc în reţea, spunându-i mamei lui, care îi era alături:

"- Vreau şi eu un calculator acasă ca să mă joc pi dânsul!"

Lângă mine, un domn trecut de prima tinereţe, bombănea şi boscorodea în faţa monitorului. La început l-am ignorat crezând că se va potoli, dar cum acesta continua să mormăie şi să se văicărească, m-am gândit că poate are nevoie de ajutor, aşa că l-am întrebat ce se întâmplă. Omul mi-a răspuns cu o voce blândă:

"- Eu sunt scriitor şi vreau să-mi modernizez stilul de lucru. Până acum am lucrat doar la maşina de scris, dar de acum vreau să scriu numai la calculator. Problema este că eu sunt obişnuit să lovesc cu putere în taste, dar aici nu pot."

"- Nu-i nimic, îi spun eu, poţi şi aici să loveşti tare, nu-i mare problemă."

"- da, dar vezi matale, îmi răspunse, tastatura computerului nu îmi opune rezistenţă, spre deosebire de maşina de scris care se împotrivea la fiecare literă scrisă!"

M-am gândit să-i spun că poate să încleieze tastele, dar nu am vrut să creadă că mă amuz de el, aşa că mi-am finisat proiectul şi am plecat.

Afară nu mai erau îndrăgostiţii şi nu ştiu cum au rezolvat situaţia în care se aflaseră mai devreme.

În ceea ce priveşte scriitorul ... dacă vedeţi vreodată, la un Internet Café, un om care se luptă cu mouse-ul şi tastatura, acela este "scriitorul".

 

Ți-a plăcut acest text? Dă-l mai departe!

Share | |

Trackback link:

http://blog.spunetiparerea.ro/trackback.php?artid=17
5

2 comentarii pentru Scriitorul

 • Saracul !
  postat de FGH la data de 23.05.2012, 11:09
  Era un scriitor sarac, daca nu si-a permis sa-si ia un calculator de la second-hand. Cu mai multe tastaturi, pe care sa le maltrateze pana la modernizarea stilului de lucru.
  Oricum, asta era atunci, pana acum o fi reusit probabil.
  Saracul !

 • postat de thutat la data de 05.06.2012, 22:14
  Adevarul este ca nu motivele pecuniare l-au impiedicat pe respectivul scriitor sa-si achizitioneze un computer, ci teama de respectivul aparat si reticenta in a invata cum sa il foloseasca.

  Stiu insa (din surse foarte sigure) ca intre timp (cu voie sau fara de voie) si-a cumparat un computer (chiar unul nou, cred), s-a conectat la internet si incet-incet invata sa il foloseasca.

  Deci se pare ca, daca motivatia necesara este prezenta, orice om gaseste in el energia necesara pentru a evolua (cel putin intr-un anumit domeniu).

Spune-ți părerea despre Scriitorul!

Nume*
Email (dacă vrei să fii anunţat când apar comentarii noi)
Titlul comentariului
Comentariul tău

cod de validare
loader generează cod nou
Cod de validare*
Anunţă-mă când apar comentarii noi 

Trackbacks si pingbacks:

Niciun trackback nu a fost primit pentru acest articol.
Fii primul care posteaza un trackback catre acest articol!
TrackBack-linkul este: http://blog.spunetiparerea.ro/trackback.php?artid=17
Cele mai recente

Blogroll

Desene din expresialuri

Maci rosii
postat de babutavesela
la 11.07.2012, 11:44
Histoire male d`amour
postat de rockislife
la 22.06.2012, 16:31
Ville Valo
postat de cassandra777
la 26.07.2010, 21:40
Colaj
postat de HumanArt
la 27.04.2012, 21:19
Wolf & crow
postat de AntonioLiviu
la 19.02.2012, 13:25
Actor rus
postat de babutavesela
la 05.04.2010, 00:12