Acasă -> Gânduri -> Sentimente
1
comentariuDe fiecare dată e la fel.

De fiecare dată este absolut la fel.

Aceleaşi gânduri, aceleaşi priviri, aceleaşi sentimente.

La fiecare început ai impresia că drumul acesta, pe care acum începi a-l parcurge, va fi drumul pe care vei merge până la sfârşit. Iar in realitate, te trezeşti a doua zi luând-o de la capăt.

La fel ca-ntr-un carusel te învârţi într-un cerc, experimentând bucurii, dezamăgiri, vise şi realizări. Nu contează decorul, nu contează locul pe care te afli, important este că te roteşti mereu în acelaşi cerc.

De fiecare dată îţi spui că acum este ultima rotaţie, că de data asta te simţi împlinit, că nu-ţi poţi imagina altfel restul vieţii.

Apoi ceva se întâmplă şi observi că mai ai încă o tură.

Şi tot ceea ce te motivează să mai faci acea tură este speranţa că poate de data asta vei găsi acea energie mirifică, acel farmec, acel zâmbet de neuitat, acea muză care să îţi permită să sari din carusel, să ieşi din cerc şi să intri într-o spirală în care fiecare rotaţie te aduce în acelaşi punct, dar la alt nivel.

Aştepţi acea zeiţă care să te poarte pe spirala evoluţiei.

Însă până reuşeşti, nu faci decât să repeţi şi să te repeţi.

Unii vor spune că este imaturitate, alţii vor spune că e ceva perfect normal, dar în realitate este acelaşi cod sursă care se re-execută iar şi iar şi iar. Este acelaşi algoritm care testează şi retestează diferite variabile într-o buclă pe care nu o va părăsi decât atunci când rezultatul testului va fi cât mai aproape posibil de valoarea prestabilită, hard-codată în adâncul sursei.

Parc-am fi nişte roboţi sentimentali, parc-am fi nişte computere ce caută perfecţiunea, dar în realitate suntem oameni în căutarea fericirii.

Şi în final apare următoarea întrebare: pentru problema fericirii, ce nu există? Soluţia sau algoritmul?

 

Ți-a plăcut acest text? Dă-l mai departe!

Share | |

Trackback link:

http://blog.spunetiparerea.ro/trackback.php?artid=14
5

1 comentariu pentru Sentimente

 • Confuzii si raspunsuri
  postat de FGH la data de 23.05.2012, 10:39
  Si eu am fost tentat sa compar organismul cu o masinarie si chiar am facut-o, dar dupa aceea am inteles ca de fapt masinariile sunt copii nereusite ale organismelor, facute de experimentatorii intr-ale creatiei, copiii minune care vor lua locul parintelui lor creator cand vor iesi din adolescenta.
  Computerele sunt si ele masinarii, create dupa matricea unor fiinte, inca nereusita, sau inca neeficienta energetic, dar cu potential.
  Confuzia apare cand cineva descopera asemanarea dintre organism si masina, cand in realitate asemanarea a fost chiar baza creatiei masinii.
  Raspunsul la intrebare este ca fericirea e o stare asemeni tuturor celorlalte stari, care pentru a fi atinsa are nevoie de una sau mai multe conditii necesare si suficiente. Concret, pentru fericire trebuie un ideal si o implinire. Algoritmul deci exista, solutia este tangibila, depinde doar de mediu, morala, necesitati, etc.
  Dar nu e ceva universal, fireste, nu orice individ fiind fericit in aceleasi conditii. Unii au placerea de a ucide, altii de a salva ...

Spune-ți părerea despre Sentimente!

Nume*
Email (dacă vrei să fii anunţat când apar comentarii noi)
Titlul comentariului
Comentariul tău

cod de validare
loader generează cod nou
Cod de validare*
Anunţă-mă când apar comentarii noi 

Trackbacks si pingbacks:

Niciun trackback nu a fost primit pentru acest articol.
Fii primul care posteaza un trackback catre acest articol!
TrackBack-linkul este: http://blog.spunetiparerea.ro/trackback.php?artid=14
Cele mai recente

Blogroll

Desene din expresialuri

young woman
postat de HumanArt
la 28.04.2012, 00:22
Fetita
postat de sorana
la 21.07.2012, 10:13
Colaj
postat de HumanArt
la 27.04.2012, 21:19
Histoire male d`amour
postat de rockislife
la 22.06.2012, 16:31
Boboc
postat de sorana
la 17.10.2011, 08:37
demon
postat de NocteMysterium
la 03.09.2011, 13:28